aktiesite.se
aktiesite.se

Nollkupongobligation

En nollkupongobligation är ett diskonteringsinstrument som ger avkastning i form av ränta. En nollkupongobligation emitteras till underkurs och har inga räntekuponger.

En nollkupongobligation ger ett nominellt belopp vid löptidens slut och amorteras endast en gång, vid löptidens slut. Nollkupongobligationer emitteras bland annat av riksgäldskontoret, bostadsinstitut, banker och företag. Handel i nollkupongsobligationer sker på en andrahandsmarknad, obligationsmarknaden. Nollkupongsobligationer har standardiserade löptider. En nollkupongsobligation ökar i värde med tiden.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-23
Dela innehåll
Taggar
nollkupongobligation, räntepapper, finansiella instrument