aktiesite.se
aktiesite.se

Direktavkastning

Direktavkastning är en akties utdelning i förhållande till aktiekursen. Vissa företag ger en bra aktieutdelning. Exempel på företag som ger högre aktieutdelning är fastighetsbolag och investmentbolag.

En hög direktavkastning gör det mer intressant att äga aktier i ett företag. En del letar exklusivt efter aktier med hög direktavkastning och köper aktier i dessa företag. Ibland kan det dock vara så att en aktie har en tillfälligt hög direktavkastning just beroende på en extra stor aktieutdelning under året. Det här bör man vara uppmärksam på.

Direktavkastning = utdelning per aktie/Aktiekurs

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-23
Dela innehåll
Taggar
direktavkastning, aktieutdelning, utdelning, nyckeltal, fundamental analys