aktiesite.se
aktiesite.se

Traditionell teknisk analys

Traditionell teknisk analys utgörs av de metoder som först utvecklades för den tekniska analysen. Traditionell teknisk analys utformades utifrån identifierade samband i historiska aktiekursnoteringar mellan trender, formationer, motståndsnivåer, stödnivåer och den följande aktiekursutvecklingen.

Inom traditionell teknisk analys ritar man in trendlinjer i aktiekursdiagram och identifierar formationer eller mönster i aktiekursutvecklingen. Traditionell teknisk analys innebär att man skall ta positioner i linje med den rådande trenden, att motståndsnivåer och stödnivåer som representeras av en horisontell trendlinje utmed aktiekurstoppar respektive aktiekursbottnar är svåra att bryta igenom och att vissa klart definierade formationer kan skapa ett omslag i trenden eller en konsolideringsperiod med en aktiekursutveckling i sidled.

Traditionell teknisk analys förutsätter att aktiekursutvecklingen påverkar aktiekursutvecklingen och den innebär dessutom ett antagande om att aktiemarknaden inte är helt effektiv.

Traditionell teknisk analys

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
traditionell teknisk analys, trendanalys