aktiesite.se
aktiesite.se

Hyresrätt

En hyresrätt är en lägenhet som man har rätt att bo i under en viss tid under förutsättning att man betalar hyra till hyresvärden och sköter sig i övrigt.

En hyresvärd upplåter en hyresrätt till en hyresgäst som får hyra en lägenhet. En hyresrätt äger man inte. För att få hyra lägenhet måste man ha fast inkomst och vara skötsam. Det är önskvärt att många har råd att hyra lägenhet och därför är hyresmarknaden prisreglerad.

De allmännyttiga hyresvärdarna sätter en hyresnivå som övriga privata hyresvärdar måste följa. När det är för låg hyra kan det dock uppstå en svart hyresmarknad med hyra långt över den gällande hyresnivån enligt allmännyttan.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-04
Dela innehåll
Taggar
hyresrätt