aktiesite.se
aktiesite.se

Teknisk analys

Teknisk analys handlar om att hitta mönster och trender i aktiers aktiekursutveckling. Utifrån tidigare studerade mönster har man hittat följdverkningar i aktiekursen vilket har givit upphov till teknisk analys.

Teknisk analys beror mycket på aktiemarknadspsykologi. Med aktiemarknadspsykologi menas att människor som handlar på börsen följer vissa mönster och reagerar lika på mönster i aktiekursutveckling. När en aktiekurs har en stigande trend köper folk aktien enligt aktiemarknadspsykologi och när en aktiekurs har en sjunkande trend så säljer folk aktien enligt aktiemarknadspsykologi.

Teknisk analys utförs på professionell nivå av olika aktieanalytiker. Det finns många böcker på området och även programvaror som hjälper till att utföra teknisk analys.

Inom teknisk analys arbetar man mycket med trendlinjer, medelvärden, formationer och andra matematiskt beräknade tal på aktiekursen. De som jobbar med teknisk analys hävdar att man kan utvinna mycket information ur enbart aktiekursen. Det sätt på vilket aktiekursen utvecklas och vilka formationer som bildas i aktiekursutvecklingen ger köpsignaler och säljsignaler.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
teknisk analys, aktiemarknadspsykologi