aktiesite.se
aktiesite.se

Aktietermin

En aktietermin är en termin med en aktie som underliggande instrument. En aktietermin är ett avtal mellan köpare och säljare att göra en aktieaffär i framtiden till ett förutbestämt aktiepris.

Både den som köper och den som säljer en aktietermin är skyldig att slutföra affären. En aktietermin är ett derivatinstrument i och med att en aktietermin härleder sitt värde från en underliggande aktie. Aktieterminer ger aktieplacerare bättre möjligheter att säkra sina aktieportföljer.

Behöver du en bra aktiemäklare? Hos Avanza kan du investera i aktier, fonder, optioner, certifikat och ETF:er med mera. Du kan även handla på flera utländska marknader och blanka aktier. Handla aktier från 0 kr hos Avanza! Du får realtidskurser och annan nyttig information som hjälper dig till bättre investeringar.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
aktieterminer, aktieterminskontrakt, finansiella instrument