aktiesite.se
aktiesite.se

Aktietermin

En aktietermin är en termin med en aktie som underliggande instrument. En aktietermin är ett avtal mellan köpare och säljare att göra en aktieaffär i framtiden till ett förutbestämt aktiepris.

Både den som köper och den som säljer en aktietermin är skyldig att slutföra affären. En aktietermin är ett derivatinstrument i och med att en aktietermin härleder sitt värde från en underliggande aktie. Aktieterminer ger aktieplacerare bättre möjligheter att säkra sina aktieportföljer.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
aktieterminer, aktieterminskontrakt, finansiella instrument