aktiesite.se
aktiesite.se

Aktiemäklare

En aktiemäklare köper och säljer aktier för andras räkning. En aktiemäklare tar för sitt arbete ut courtage. Courtage är en avgift som kan vara fast eller procentuell.

Oftast har aktiemäklare och nätmäklare en fast miniavgift och en procentuell avgift då courtage överstiger den fasta miniavgiften. När man köper och säljer aktier hos en aktiemäklare eller nätmäklare får man en avräkningsnota. En avräkningsnota är ett kvitto på den affär man har gjort.

Hos nätmäklare får man oftast en elektronisk avräkningsnota. På en avräkningsnota kan det stå att man har köpt eller sålt i kommission eller för fast räkning. Om det står för fast räkning innebär det att du har gjort affären direkt med din mäklar. Om det på din avräkningsnota står i kommission så innebär det att du har gjort affären med någon utomstående, mäklaren har bara varit ombud.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
aktiemäklare, courtage, avräkningsnota, nätmäklare