aktiesite.se
aktiesite.se

Solenergi till fastighet

En fastighet kan få solenergi via solfångare och solpaneler. Solfångare används för att värma upp vatten och solpaneler omvandlar solljus till el.

En solfångare kan ge din fastighet solvärme för uppvärmning av vatten och din fastighet. Solvärme i Sverige kan bara utgöra ett komplement till hela bostadens uppvärmning. För att kunna tillgodogöra sin fastighet solvärme behövs enbart solljus, det behöver alltså inte vara varmt ute.

För att få solvärme måste en solfångare installeras på taket på fastigheten och för det här krävs bygglov från byggnadsnämnden i kommunen.

Solpaneler är mer flexibla jämfört med solfångare då solpaneler ger el som kan användas till att värma upp fastigheten och till att driva elektroniska apparater i fastigheten.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-05
Dela innehåll
Taggar
solenergi, solvärme