aktiesite.se
aktiesite.se

Enkel ränta

Enkel ränta är ett mått på den procentuella avkastning som en ränteplacering har under en viss period.

Räntor anges oftast som enkel årsräntor i noteringar för räntor i dagstidningar. En enkel ränta på 5% under ett halvår ger en enkel ränta på helåret om 10 %. En enkel ränta på årsbasis om 10 % ger en enkel ränta på ett halvår om 5%.

Om man satsar 100 kr och får tillbaka 105 kr efter ett halvår så är det en enkel ränta på halvårsbasis om 5 % och en enkel ränta om 10 % på helårsbasis.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-04
Dela innehåll
Taggar
enkel ränta, enkel årsränta