aktiesite.se
aktiesite.se

Besittningsskydd

Besittningsskydd är något en hyresgäst har då denne hyr sin bostad från en hyresvärd. Besittningsskydd innebär att en hyresgäst normalt har rätt att bo kvar i sin hyrda bostad så länge denne vill om han inte missköter sig eller det finns särskilda skäl för hyresvärden att säga upp hyresavtalet.

Om det uppstår en tvist mellan en hyresgäst och en hyresvärd och fallet tas upp i hyresnämnden så har hyresgästen rätt att bo kvar tills fallet är avgjort. Besittningsskydd innebär också att en hyresgäst kan få uppskov med avflyttning från den hyrda bostaden.

Besittningsskydd kan avtalas bort i hyresavtal under förutsättning att detta har godkänts av hyresnämnden.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-05
Dela innehåll
Taggar
besittningsskydd