aktiesite.se
aktiesite.se

Avkastning på totalt kapital (RT)

Avkastning på totalt kapital är ett mått på ett företags lönsamhet, benämningen är synonym med räntabilitet på totalt kapital.

Det totala kapitalet i ett företag är detsamma som företagets balansomslutning. Det resultatmått som används för att beräkna avkastningen på totalt kapital är rörelseresultatet plus finansiella intäkter.

Avkastning på totalt kapital = (rörelseresultat + finansiella intäkter) / balansomslutning

Balansomslutningen är antingen summan av tillgångssidan eller summan av skuldsidan i balansräkningen. Avkastningen på totalt kapital skall ge bidrag till både långivare och aktieägare.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-05-02
Dela innehåll
Taggar
avkastning på totalt kapital, räntabilitet, nyckeltal, fundamental analys