aktiesite.se
aktiesite.se

Fastighetsmäklare

En fastighetsmäklare agerar ombud åt säljare och köpare vid en fastighetsaffär. En fastighetsmäklare är normalt ansluten till en fastighetsbyrå och tar ut ett mäklararvode vid en försäljning.

Mäklararvodet motsvarar normalt en procentuell andel av försäljningspriset, men det finns fastighetsmäklare som tar en fast avgift också. En fastighetsmäklare är oftast mer motiverad att hjälpa säljaren eftersom denne när denne får provision på försäljningspriset.

En fastighetsmäklare hjälper också till med att upprätta köpekontrakt, köpebrev och med att ansöka om lagfart för köparen. Det är lättare att sälja sitt hus via en fastighetsmäklare än att sälja sin fastighet själv. Det här eftersom en fastighetsmäklare har större resurser till marknadsföring och har ett större förtroende hos köparen.

En fastighetsmäklare måste vara godkänd och för det här krävs en eftergymnasial utbildning om cirka 2 år.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-05
Dela innehåll
Taggar
fastighetsmäklare, fastighetsförmedling, fastighetsbyrå, mäklararvode