aktiesite.se
aktiesite.se

Kvotdata

Kvotdata är den högsta datanivån. Kvotdata går att rangordna, det går att mäta skillnader mellan värden och det är meningsfullt att beräkna kvoten mellan två värden av kvotdata.

Exempel på kvotdata är löner, omsättning, vikt och längd. För kvotdata är noll betydelsefull till skillnad från när det gäller intervalldata. Noll för kvotdata innebär avsaknad av lön, vikt eller omsättning. För kvotdata går det att säga att ett företag har en dubbelt så hög omsättning jämfört med ett annat företag. Kvotdata delas in i kategorier som är ömsesidigt uteslutande och uttömmande.

Med ömsesidigt uteslutande menas att en individ, ett objekt eller ett mätvärde inte kan finnas i mer än en kategori. Med uttömmande menas att varje observation måste finnas i en kategori, kategorin övrigt kan läggas till för att alla observationer skall kunna delas in i en kategori.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-30
Dela innehåll
Taggar
kvotdata, kvotskala, statistik