aktiesite.se
aktiesite.se

Bostadsrätt och insatslägenhet

En bostadsrätt är en insatslägenhet i vilken man har rätt att bo när man har betalat insatsen. När man köper en bostadsrätt så blir man medlem i en bostadsrättsförening som man måste betala en månadsavgift till.

En bostadsrätt eller en insatslägenhet innebär inte att man äger sin bostad, det är bostadsrättsföreningen som äger hela fastigheten. Priserna på en bostadsrätt eller en insatslägenhet skiljer sig åt beroende på skick och läge. I Stockholm kan du få betala 50 till 70 tusen kronor per kvadratmeter för en bostadsrätt eller en insatslägenhet medan du på mindre orter kanske bara behöver betala 5000 kronor per kvadratmeter för en bostadsrätt.

En bostadsrättsförening har en egen styrelse och har hand om det yttre underhållet av fastigheten. Det inre underhållet i en lägenhet ansvarar bostadsrättsinnehavaren för. Den månadsavgift som man betalar till föreningen avser att finansiera löpande fastighetsskötsel, värme och yttre fastighetsreparationer med mera.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-04
Dela innehåll
Taggar
bostadsrätt, bostadsrättsförening, insatslägenhet