aktiesite.se
aktiesite.se

Fastighetspriser och fastighetsvärdering

Fastighetspriser skiljer sig åt mellan olika fastigheter, städer, lägen i städer och länder.

Fastighetspriserna kommer förmodligen alltid att öka på grund av att mark och land är begränsade resurser medan befolkningen och penningmängden växer.

Fastighetspriserna för bostäder påverkas av skick, läge och räntan. Även om det egentligen är realränta som är det intressanta så är det ju vad bostadsägarna får över varje månad som räknas. När räntan är lägre anser sig de som skall köpa bostad kunna betala mer för sin bostad vilket gör att fastighetspriserna stiger.

Fastighetspriserna för kommersiella fastigheter bestäms främst av deras avkastningsförmåga då dessa fastigheter främst köps i investeringssyfte.

En fastighetsvärdering görs oftast innan man säljer eller köper en fastighet. En fastighetsvärdering för bostadsfastigheter baseras oftast på vad andra fastigheter i samma område sålts för tidigare. En fastighetsvärdering för kommersiella fastigheter görs normalt med hjälp av en avkastningsvärdering.

Gratis mall för fastighetsvärdering

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-04
Dela innehåll
Taggar
fastighetspriser, fastighetsvärdering