aktiesite.se
aktiesite.se

Fastighetsbesiktning

Den som skall köpa en fastighet är oftast intresserad av att göra en fastighetsbesiktning. En fastighetsbesiktning är en undersökning av en fastighet utförd av legitimerade besiktningsmän.

I en fastighetsbesiktning görs kontroller av fastigheten för att hitta fel i denna. En fastighetsbesiktning mynnar ut i ett besiktningsprotokoll. En fastighetsbesiktning är ingen garanti för att en fastighet saknar fel. En fastighetsbesiktning gör felen i fastigheten synlig för köparen.

Köparen kan titta på besiktningsprotokollet för en fastighetsbesiktning och se vilka fel och brister som fastigheten har. Om man sedan köper fastigheten så accepterar man de fel och brister som har tagits upp i besiktningsprotokollet. Fel och brister i fastigheten som inte har tagits upp i besiktningsprotokollet är dolda fel som inte har kunnat kontrolleras.

Som köpare av en fastighet skall man också vara uppmärksam på vad det står i köpekontraktet. I ett köpekontrakt kan det stå att säljaren inte tar något ansvar för fel och brister i fastigheten.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-05
Dela innehåll
Taggar
fastighetsbesiktning, besiktning av fastighet, besiktningsprotokoll