aktiesite.se
aktiesite.se

Point & Figure

Point & Figure är en analysmetod inom området för teknisk analys. Point & Figure är en enkel metod för teknisk analys som inte tar någon hänsyn till tid.

Point & Figure innebär att man ritar kryss för uppgång och nollor för nedgång. Ett kryss i Point & Figure motsvarar oftast en uppgång på 2% och en nolla motsvarar oftast en nedgång på 2%. Ett Point & Figure diagram skapas från vänster till höger, förflyttning i sidled sker endast då det sker en växling mellan uppgång och nedgång på 3 enheter eller 6%.

Om aktiekursen stiger med 10% så ritar man in 5 kryss ovanför varandra och om aktiekursen går upp 10% till så ritar man in 5 kryss till ovanför de föregående 5 kryssen. Om aktiekursen sedan sjunker med 6% så ritar man in tre nollor till höger om stapeln med kryss.

Ett point & figure diagram ger information om trender och trendbrott i aktiekursen. En köpsignal i ett point & figure diagram ges när föregående stapels högsta nivå passeras eller då en nedåtgående trendlinje bryts. En säljsignal i ett point & figure diagram ges när föregående stapels lägsta nivå passeras eller då en uppåtgående trendlinje bryts.

Point Figure diagram

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
point & figure, teknisk analys