aktiesite.se
aktiesite.se

Alternativkostnad

Alternativkostnad är ett viktigt begrepp inom nationalekonomin. I och med att resurserna är knappa så kommer det alltid att finnas en alternativkostnad för alla beslut.

Med alternativkostnad menas att man måste avstå enheter av en produkt för att man skall kunna producera ytterligare en enhet av en annan produkt. Alternativkostnaden är vad man måste avstå ifrån för att kunna producera en produkt.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-25
Dela innehåll
Taggar
alternativkostnad, makroteori, nationalekonomi