aktiesite.se
aktiesite.se

Bottenlån

Bottenlån är den del av ett fastighetslån som motsvaras av värdet på pantbrev i fastigheten. Bottenlån tas till en lägre ränta jämfört med topplån i och med att det finns säkerhet i fastigheten eller bostaden för ett bottenlån.

Bottenlån kan vanligtvis inte fås till ett högre värde än 85% av fastighetens värde. Det här eftersom långivaren, vanligtvis banken, behöver en säkerhetsmarginal utifall att värdet på fastigheten skulle sjunka.

Om fastigheten stiger i värde kan man göra inteckningar och få fler pantbrev, med dessa pantbrev som säkerhet kan man ta mer bottenlån för bostaden.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-04
Dela innehåll
Taggar
bottenlån, inteckningslån