aktiesite.se
aktiesite.se

Penningmarknaden

Penningmarknaden är en räntemarknad med värdepapper som har löptider understigande ett år. På penningmarknaden handlar man med diskonteringsinstrument, vilket innebär att skuldebrev emitteras till underkurs jämfört med det nominella belopp som fås vid löptidens slut.

En penningmarknad utbjuder värdepapper som får sitt värde från ränta. På penningmarknaden handlas det med statsskuldväxlar och certifikat. Penningmarknaden används för statens upplåning, bankernas upplåning och företags upplåning. På en räntemarknad är det säkert att investera sina pengar och man får en garanterad avkastning. På en penningmarknad är det mindre säkert att investera i värdepapper som ges ut av företag. På penningmarknaden används standardiserad instrument vilket underlättar handel och prissättning.På en penningmarknad anges räntorna som enkla årsräntor, vilket innebär att räntan för ett halvår är hälften av den här årsräntan.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
penningmarknaden, räntemarknaden, finansiella marknader