aktiesite.se
aktiesite.se

Marginalkostnad

Marginalkostnad är ett begrepp inom nationalekonomin. Marginalkostnad syftar på den kostnad som det innebär då ett företag producerar ytterligare en enhet av en produkt.

Marginalkostnad beror på företagets kostnader för personal, kapital och material. Marginalkostnad ökar med ökad volym eftersom att resurser är knappa och det kostar allt mer när mer resurser skall utnyttjas. Ett företag kommer att vilja sälja mer produkter om deras marginalintäkt är högre än deras marginalkostnad.

Priset på ett företags produkter och kvantiteten för deras produktion kommer att vara det pris och den volym som gäller då marginalintäkten är lika stor som marginalkostnaden.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-29
Dela innehåll
Taggar
marginalkostnad, mikroteori, nationalekonomi