aktiesite.se
aktiesite.se

Allmänregeln om addition

Allmänregeln om addition är en regel för sannolikhetsberäkningar som inte kräver att händelser är ömsesidigt uteslutande. I allmänregeln om addition introduceras begreppet samtidig sannolikhet.

Samtidig sannolikhet är sannolikheten för att två händelser inträffar samtidigt. Allmänregeln om addition kombinerar händelser som inte är ömsesidigt uteslutande, händelser som kan inträffa samtidigt. Sannolikheten för att händelse 1 "eller" 2 inträffar är sannolikheten för att händelse 1 inträffar plus sannolikheten för att händelse 2 inträffar minus sannolikheten för att händelse 1 och 2 inträffar samtidigt.

Allmänregeln om addition:
P(1 eller 2) = P(1) + P(2) - P(1 och 2)

där:
P = Sannolikhet

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-30
Dela innehåll
Taggar
allmänregeln om addition, statistik