aktiesite.se
aktiesite.se

Bruttonationalinkomst (BNI)

Bruttonationalinkomsten är lika stor som bruttonationalprodukten om det inte finns några fordringar eller skulder till utlandet.

Bruttonationalinkomsten är summan av alla inkomster i ett land under ett år. Bruttonationalinkomsten är lika stor som bruttonationalprodukten i och med att ersättningen för bruttonationalprodukten är inkomster som kommer aktörerna i ekonomin tillgodo i form av löner, vinster och räntor.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-25
Dela innehåll
Taggar
bruttonationalinkomst, bni, makroteori, nationalekonomi