aktiesite.se
aktiesite.se

Servitut

Ett servitut är en rätt för en fastighetsägare att under viss begränsning tillgodogöra sig fördelar från en annan fastighet.

Ett servitut kan vara en brunn på en fastighet, vilka andra fastighetsägare i området har rätt att hämta vatten ur. Servitut tillkommer en härskande fastighet som kan utvinna fördelar från en tjänande fastighet.

Servitut kan vara positiva servitut och negativa servitut. Negativa servitut innebär att den tjänande fastigheten måste ge upp vissa fördelar på grund av den härskande fastighetens rättigheter. Positiva servitut innebär att den tjänande fastigheten har samma rätt till servitutet som den härskande fastigheten.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-05
Dela innehåll
Taggar
servitut, positiva, negativa