aktiesite.se
aktiesite.se

Dubbeltopp

Dubbeltopp är en omslagsformation som bildas i en uppåtgående trend. En dubbeltopp består av två toppar där volymen skall minska i den andra toppen.

För att en dubbeltopp skall vara en giltig formation krävs det att viss tid förlöper mellan den första och den andra toppen, 2 veckor är ett vanligt krav. En horisontell trendlinje dras från bottennivåerna i en dubbeltopp.

Prisobjektiv för en dubbeltopp är avståndet mellan den horisontella trendlinjen och toppennivån i den andra toppen räknat nedåt från den horisontella trendlinjen. Säljsignal för en dubbeltopp ges när den horisontella trendlinjen passeras med minskande volym.

Dubbeltopp

Behöver du en bra aktiemäklare? Hos Avanza kan du investera i aktier, fonder, optioner, certifikat och ETF:er med mera. Du kan även handla på flera utländska marknader och blanka aktier. Handla aktier från 0 kr hos Avanza! Du får realtidskurser och annan nyttig information som hjälper dig till bättre investeringar.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
dubbeltopp, dubbeltoppformation, teknisk analys