aktiesite.se
aktiesite.se

Dubbelbotten

Dubbelbotten är en omslagsformation som bildas i en nedåtgående trend. En dubbelbotten består av två bottnar där volymen skall öka i den andra botten.

För att en dubbelbotten skall vara en giltig formation krävs det viss tid förlöper mellan den första och den andra botten, 2 veckor är ett vanligt krav. En horisontell trendlinje dras från toppennivån i en dubbelbotten. Prisobjektiv för en dubbelbotten är avståndet mellan den horisontella trendlinjen och bottennivån i den andra botten räknat uppåt från den horisontella trendlinjen. Köpsignal för en dubbelbotten ges när den horisontella trendlinjen passeras med ökande volym.

Dubbelbotten

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
dubbelbotten, dubbelbottenformation, teknisk analys