aktiesite.se
aktiesite.se

Depositmarknaden

Depositmarknaden är en kapitalmarknad som inte har några värdepapper. På en depositmarknad ingår aktörer avtal med varandra som inte går att säljas vidare, enkla skuldebrev.

På depositmarknaden handlar aktörerna med pengar och kurserna anges som räntor. På depositmarknaden är köpräntan lägre än säljräntan. Säljaren på en depositmarknad vill låna ut pengar och köparen vill låna pengar vilket förklarar varför köpräntan är lägre än säljräntan.

De avtal som ingås på depositmarknaden kallas för depositioner och är räntebärande lån. På depositmarknaden förekommer löptider på mellan en dag och ett år och löptiden görs upp mellan köpare och säljare. De största aktörerna på depositmarknaden är bankerna.

Behöver du en bra aktiemäklare? Hos Avanza kan du investera i aktier, fonder, optioner, certifikat och ETF:er med mera. Du kan även handla på flera utländska marknader och blanka aktier. Handla aktier från 0 kr hos Avanza! Du får realtidskurser och annan nyttig information som hjälper dig till bättre investeringar.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
depositmarknaden, finansiella marknader