aktiesite.se
aktiesite.se

Borgenär

Borgenär är den som lånar ut pengar till någon annan, en långivare. När man tar bostadslån är det oftast banken som är borgenär.

En borgenär kräver ränta på de pengar som denne lånar ut till en låntagare. En borgenär köper ett värdepapper, ett skuldebrev, som ger en borgenär rätt till ränta på utlånat belopp och rätt till att återfå de pengar som har lånats ut till låntagaren.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-04
Dela innehåll
Taggar
borgenär, långivare