aktiesite.se
aktiesite.se

Obligationsmarknaden

Obligationsmarknaden är en marknad för långa räntepapper. På obligationsmarknaden handlar man med räntepapper som har löptider på mer än 2 år.

De flesta obligationer som ges ut på obligationsmarknaden är obligationer av rak typ (kupongobligationer). På obligationsmarknaden emitteras obligationer av riksgäldskontoret, bostadsinstitut, banker och företag. Obligationsmarknaden är en andrahandhandsmarknad för långa värdepapper. Obligationerna på obligationsmarknaden är standardiserade för att handel skall underlättas.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-23
Dela innehåll
Taggar
obligationsmarknaden, finansiella marknader