aktiesite.se
aktiesite.se

Bollingerband

Bollingerband är en teknisk indikator som används för att identifiera trender och för att generera köpsignaler och säljsignaler. Bollingerband består att ett glidande medelvärde och två band, ett övre bollingerband och undre bollingerband.

Det övre och undre bollingerbandet bestäms av det glidande medelvärdet plus respektive minus 2 standardavvikelser. Bollingerband utgör en total analysmetod där en trendkanal bildas som får sin höjd av aktiekursens volatilitet. Det övre och undre bandet i bollingerband fungerar som dynamiska motstånd och stöd för aktiekursen. Bollingerband ger en uppfattning hur mycket aktiekursen kan tänkas stiga och sjunka i ett kortare perspektiv.

Köpsignaler och säljsignaler genereras när bollingerband drar ihop sig och aktiekursen bryter ut ovanför eller nedanför ett bollingerband. För bollingerband är det standard att använda en tidsperiod om 20 dagar.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
bollingerband, indikator, teknisk analys