aktiesite.se
aktiesite.se

Antaganden för linjär regression

Det finns ett antal antaganden för linjär regression som beskrivs nedan. Vi måste identifiera de antaganden som finns för linjär regression eftersom icke uppfyllda antaganden kan leda till förvrängda resultat.

Antaganden för linjär regression:
1. För varje X-värde finns det en grupp av Y-värden och dessa Y-värden är normalfördelade.
2. Alla medelvärden för grupper av Y-värden ligger på regressionslinjen.
3. Standardavvikelsen för alla normalfördelade grupper av Y-värden är lika.
4. Y-värden är statistiskt oberoende, Y-värden som beror på ett X-värde beror inte på ett Y-värde för ett annat X-värde.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-05-01
Dela innehåll
Taggar
antaganden för linjär regression, statistik