aktiesite.se
aktiesite.se

Amortering

En amortering är en avbetalning av ett lån. Man gör oftast periodvisa återbetalningar till den man lånar från, lån kan också vara amorteringsfria (amorteras endast en gång).

En amortering är ingen kostnad men det påverkar likviditeten och man måste ha lite pengar över av månadslönen så att man klarar av att göra sin amortering vid förutbestämda intervall.

När du lånar till din bostad, var noga med att du vet vilken typ av lån som du tar. Det påverkar hur du skall betala tillbaka ditt lån. Du kan välja mellan ett annuitetslån eller ett rakt lån.Tänk på att du måste ha pengar över till amortering så att du kan göra avbetalningar för ditt lån.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-06-04
Dela innehåll
Taggar
amortering, avbetalning lån, amortera, betala av lån