aktiesite.se
aktiesite.se

Aggregerat utbud

Aggregerat utbud beskrivs i en AD-AS modell med hjälp av en AS-kurva. En AS-kurva är en rät linje med positiv lutning som beskriver sambandet mellan utbud och prisnivå när alla andra faktorer hålls konstanta.

Aggregerat utbud är det totala utbudet av produkter i ett land. Aggregerat utbud beror på prisnivån på så sätt att aggregerat utbud är högre ju högre priser det är.

Aggregerat utbud beskrivs av en AS-kurva med positiv lutning. AS-kurvan har en positiv lutning eftersom marginalkostnaderna för företagen ökar med ökad volym och företagen är endast intresserade av att sälja mer kvantitet av produkter då priserna överstiger marginalkostnaden.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-25
Dela innehåll
Taggar
aggregerat utbud, makroteori, nationalekonomi