aktiesite.se
aktiesite.se

Adverse selection

Adverse selection är ett informationsproblem och ett försäkringsproblem. Adverse selection innebär att en person med ett informationsövertag utnyttjar detta på någon annans bekostnad.

Exempel på adverse selection kan vara att de personer som vet att de har höga risker och stora skador tecknar försäkringar utan att berätta om den risk som finns. Adverse selection innebär att marknadsekonomin inte fungerar optimalt eftersom vissa blir lurade av andra. Det blir en snedvriden prisbild.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-29
Dela innehåll
Taggar
adverse selection, mikroteori, nationalekonomi