aktiesite.se
aktiesite.se

Absoluta fördelar

Absoluta fördelar är en handelsteori som utvecklades av Adam Smith. Adam Smith hävdade att ett land skall köpa en vara från ett annat land om det andra landet har absoluta fördelar jämfört med vårt land.

Med absoluta fördelar menas att ett land kan producera en vara med en mindre resursförbrukning jämfört med ett annat land. Adam Smith menade att ett land med absoluta fördelar vid produktionen av en produkt inte skulle importera denna produkten men kunde exportera denna produkten. Länder skall alltså importera produkter från andra länder när andra länder har absoluta fördelar, lägre kostnader, för produktion av en produkt.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-29
Dela innehåll
Taggar
absoluta fördelar, teorin om absolut fördel, mikroteori, nationalekonomi