aktiesite.se
aktiesite.se

Fibonnaci analys

Fibonnaci analys är en analysmetod inom området för teknisk analys. Fibonacci är en tal-serie som upptäcktes av Leonardo Fibonacci under 1200-talet. Fibonacci är en talserie som beskriver tillväxt i naturen.

Fibonacci-serien börjar med talen 1 och 2, varje följande tal utgör summan av de två föregående talen. Det tredje och fjärde talet i Fibonacci-serien är 3 respektive 5. Om man dividerar ett tal med det föregående talet får man en kvot som är väldigt nära det gyllene snittet, 1,618. Det gyllene snittet är en kvot som anses beskriva de flesta proportioner i naturen.

Fibonacci analys innebär att man utnyttjar Fibonnacci-serien för att prognostisera framtida aktiekurser i trender. I Fibonacci analys antas förändringen i en uppgångsfas multiplicerat med 1,618 utgöra förändringen i nästa uppgångsfas.

Behöver du en bra aktiemäklare? Hos Avanza kan du investera i aktier, fonder, optioner, certifikat och ETF:er med mera. Du kan även handla på flera utländska marknader och blanka aktier. Handla aktier från 0 kr hos Avanza! Du får realtidskurser och annan nyttig information som hjälper dig till bättre investeringar.

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-04-24
Dela innehåll
Taggar
fibonnaci analys, leonardo fibonacci, teknisk analys