aktiesite.se
aktiesite.se

C-diagram

C-diagram är ett styrdiagram där variabeln är antal fel per enhet. I ett C-diagram ritar man in punkter för varje urval, en punkt är antalet fel för enheten. En enhet i ett C-diagram motsvaras av ett urval. Ett P-diagram baseras på poisson sannolikhetsfördelningen. För att skapa ett c-diagram behöver man ett övergripande medelvärde för antalet fel per enhet och en övre samt en undre styrgräns.

Övergripande medelvärde för antal fel per enhet:

C = Totalt antal fel/antalet enheter (antal urval)

Övre styrgräns:

UCL = C+ 3*ROT(C)

där:
C = Övergripande medelvärde för antal fel per enhet.
ROT = Kvadratroten

Undre styrgräns:

LCL = C - 3*ROT(C)

där:
C = Övergripande medelvärde för antal fel per enhet.
ROT = Kvadratroten

Urvalsdata c-diagram

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Vill du sänka dina levnadsomkostnader? Hos Zmarta kan du spara pengar på privatlån, bilförsäkring, hemförsäkring, elavtal, bolån och företagslån med mera. Klicka här och bankpressa dina lån idag, du kanske även hittar något annat att spara pengar på.

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet! Komplett Bank erbjuder ett flexibelt lån med en nominell ränta mellan 4,9 och 19,9 %, klicka här för att ansöka idag. Du kan betala av på lånet när du tycker att din ekonomi tillåter det och du får använda pengarna till vad du vill.
Uppdaterad
2013-05-02
Dela innehåll
Taggar
c-diagram, statistik